de ce ?

La început Dumnezeu a creat toate lucrurile foarte bune. Toată creaţia era perfectă. Deducem că, lucru important pentru noi, nu existau mutaţii genetice. Dar la reclama şarpelui Eva a muşcat, apoi a muşcat si Adam, şi de atunci încolo toată creaţia suferă efectele neascultării. Undeva în istoria post-Cădere, s-a întâmplat una sau mai multe greşeli de copiere în sofisticatul proces reproductiv de duplicare a ADN-ului, exact în acea bucată a cromozomului X responsabilă de codarea informaţiei genetice pentru vederea culorilor (de fapt roşu-verde, pentru albastu e pe alt cromozom), cauzând în omul care se va naşte un efect aroape insesizabil pentru el, pe care noi îl descriem astăzi cu termenul larg de discromatopsie. De atunci până astăzi, unii oameni moştenesc acest defect, cu diferite grade de variabilitate, de la deuteranomalii minore, la acromatii grave.

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în discromat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la de ce ?

  1. Claudiu zice:

    Permite-mi te rog sa accept mai degraba teoria teologica, si anume pacatul in sine, care genereaza moartea, este cel care conduce spre anomalii genetice, decat hazardul. Spun asta, deoarece boala a si inceput sa existe imediat dupa evenimentul edenic. Prima boala manifestata poate fi numita „stres” generata de invidie, ura si care s-a manifestat la Cain.
    Pe de alta parte, Noe nu este produsul celor doua semnitii Cain si Set, ci doar descendent din Set si totusi… anomaliile genetice continua sa existe dupa potop. Putem vorbi despre existenta pierderilor de sarcina, despre oameni mutanti (uriasi, copii cu 6 degete la fel ca si in perioada pre-potop), orbi, surzi, muti din nastere. Daca inainte de potop nu stiam din ce semnitie provin uriasii, dupa potop stim exact semnintia lui Noe, respectiv Set.
    Nu cred ca cineva este devina ca s-a nascut cu o malformatie genetica, insa cred ca poate beneficia spiritual de pe urma ei. Totul consta in cum gestionezi ceea ce ai primit la nastere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s