APADOR

22 Aprilie. Email la APADOR – Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania. Am considerat potrivit să apelez şi la APADOR, de vreme ce in celelalte state din UE dar nu numai, discromaţii conduc liniştiţi.

Buna,

Subiectul acestui email este exact titlul pe care l-am dat unei initiative a mea legata de persoanele afectate de discromatopsie, o afectiune mostenita genetic minora, netratabila, prezenta la aproximativ 8% din populatia de sex masculin din Romania (asta ar insemna ~800.000 de barbati). Conform Ordinului 87 din 03/02/2003 si Ordinului 350/2003, sau cel putin asa cum este inteles si aplicat ultimul (350), discromatii romani sunt inapti in a fi soferi, nici macar amatori, asta in contextul in care in Europa si SUA aceasta afectiune este irelevanta in obtinerea permisului amator.

In toamna lui 2006 am fost declarat inapt de a fi sofer. La scurt timp an inceput o actiune de adunare de informatii si am compus un memoriu pe care l-am trimis la cate un spital sau policlinica din fiecare resedinta de judet, la Societate Romana de Oftalmologie, la Ministerul sanatatii, si la 4 Universitati de medicina si farmacie (Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti; Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, Cluj Napoca; Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa”, Iasi, si Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Timisoara).

Va rog sa cititi intregul memoriu la acesta adresa: http://tomoiaga.ro/discromat.html

Va rog sa cititi intreg istoricul acestei initiative la adresa: [şters]

In urma citirii continutui memoriului si a istoricului initiativei, sper ca veti considera ca este o cauza pentru care merita sa luptati si care merita sprijinita, din cauza izolarii Romaniei in aceasta privinta, si din cauza numarului urias de persoane care ar fi incapabile sa fie sofer ca urmare a acestei situatii. Multumesc.

Să mai adaug că şi în acest caz răspunsul a fost nul ?

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în cereri de sprijin, discromat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s