Amendamente la Codul Rutier

HotNews.ro ne prezintă (29 Iunie 2007) câteva modficări ale codului rutier, din care spicuim câteva lucruri de mare interes pentru discromaţi.

Astfel:

1. Printre alte modificari se numara dreptul cetatenilor romani de a obtine permisul de conducere in orice stat membru UE

şi

2. O alta prevedere mentioneaza ca cetatenii romani din strainatate, care indeplinesc conditiile de rezidenta, pot obtine permis de conducere in statele membre unde se afla, in urma unei examinari care se va sustine intr-o limba de circulatie internationala.

Deci, cetăţenii români rezidenţi legal în state din Uniunea Europeană pot să obţină carnetul de şofer în ţara respectivă. Şi cum din câte cunoaştem până acuma, nu există legi care să interzică discromaţilor posibilitatea de a fi şoferi amatori în ţările Uniunii, ar însemna că discromaţii români pot face şcoala de şofer în afară şi apoi să conducă în România fără probleme.

Şi acuma stau şi mă gândesc, oare o astfel de conexiune nu a fost făcută de domna doctor Monica Pop şi Comisia de Oftalmologie ?

Update 15 August 2007:

Bănuiesc că este vorba de Art. 24, alin. 1:

Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă unde solicitanţii îşi au domiciliul sau reşedinţa.

Cât despre (2), se pare că este vorba de „cetăţenii străini care îşi stabilesc domiciliul sau reşedinţa în România”, nu de „cetăţenii români din străinătate”.

Art. 24, alin. 4. În cazul cetăţenilor străini care îşi stabilesc domiciliul sau reşedinţa în România, examinarea la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, într-o limbă de circulaţie internaţională.

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în Codul rutier, discromat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Amendamente la Codul Rutier

  1. Geroni Mooo zice:

    Singurul impediment ar putea fi costul scolarizarii in unele state UE. De exemplu in Frantza scoala de soferi costa intre 600 si 1000 de euro. (600 pentru motoscutere, peste 1000 pentru categoriile care au nevoie de instruire mai minutioasa)
    Liviu

  2. De aceea eu doresc libertate de a face scoala in tara, in Romania. Mi s-a mai propus sa merg sa fac in afara, dar nu asta e ideea. Nu doresc carnet doar pentru mine, ci libertate pentru orice discromat (cel putin pentru permis amator). Cu daltonistii sunt si eu ingrijorat mai tare, aici cred ca e nevoie de studii si analize serioase.

  3. Spicuiesc din articol: „De vina pentru dramele din Romania este nu atit comportamentul soferilor, cit mai ales starea deplorabila a infrastructurii rutiere: 60% din reteaua de drumuri trebuie reparata urgent. Lipsa autostrazilor si numarul mare al soselelor cu un singur sens de circulatie fac ca numeroase ciocniri sa fie frontale, ceea ce amplifica numarul victimelor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s