Statele Unite ale Americii

Aşa cum s-a mai arătat pe acest blog, în SUA discromaţii nu au nici o problemă în a obţine permis de conducere (amator/necomercial). Radu Popescu (discromat în SUA), proprietarul blogului Discromat în România a fost testat în două state şi niciunde anomalia de percepţie a culorilor nu a fost un impediment în a-şi valida carnetul de şofer. Academia Americana de Oftalmologie, la pagina de Cerinţe Vizuale pentru Condus [PDF] spune aşa:

Academia Americana de Oftalmologie - Cerinţe Vizuale pentru Condus

Engleză:

Some states test color vision, anticipating that it is important for identifying traffic signals ccurately, but drivers with color deficiencies successfully use clues other than color. Studies show no association between color deficiency and reduced driving performance, and this component of visual sensory ability should not be included in vision tests to assess an individual’s ability to drive safely.

Română:

Anumite state testează vederea tricromată, anticipând că aceasta este importantă pentru identificarea corectă a semnalelor din trafic, însă conducătorii auto cu deficienţe de culoare folosesc cu succes detalii, altele decât culorile. Studiile arată că nu există nici o asociere între deficienţa de percepţie cromatică şi abilitatea redusă de a conduce, iar această componentă a sistemului vizual nu trebuie inclusă în testele vizuale, pentru a determina abilitatea unui individ de a conduce fără riscuri.

Vezi şi:

Reclame

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în Alte ţări, discromat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s