Germania

O rudă din Germania (mulţumesc Tamara) s-a interesat despre situaţia discromaţilor de acolo (august 2007) şi răspunsul nemţesc a venit prompt:

Eine Mitteilung via Kontaktformular auf http://www.osnabrueck.de

Sehr geehrte Frau […],

Unter bestimmten Voraussetzungen kann es möglich sein, dass auch jemanden eine Fahrerlaubnis erteilt werden kann, der Farbblind ist. Grunsätzliche Regelungen dazu sind in der Anlage 6 der Fahrerlaubnis-Verordnung getroffen worden. Im Bedarfsfall kann als Vorbereitung für die Entscheidung, ob eine Person die Farbblind ist, zum Führen von Kraftfahrzeugen geeignet ist, die Vorlage eines Gutachten eines Augenarztes erforderlich sein.

Als Anlage übersende ich Ihnen die Anlage 6 der Fahrerlaubnis-Verordnung aus der sie die einzelenen Regelungen entnehmen können.

Wenn Sie weitere Fragen in dieser Angelegenheit haben, bin ich auch gerne bereit diese Fragen telefonisch zu beantworten.

Mit freundlichen Grüßen
Im Auftrag
Andreas L.
Stadt Osnabrück
Fachbereich Bürger und Ordnung
Führerscheine

traducere:

Stimată doamnă […],

În anumite condiţii este posibilă acordarea permisului de conducere unei persoane care suferă de discromatopsie. Reglementarile de bază cu privire la acest lucru le găsiţi în Anexa 6 a Regulamentului pentru Eliberarea de Permise. În cazul discromaţilor care doresc sa obţină un permis de conducere pentru şoferi profesionişti trebuie prezentată o adeverinţă de la un medic oftamolog.

Anexat vă trimit Anexa 6 a Regulamentului pentru Eliberarea de Permise din care puteţi extrage detaliile care vă interesează.

Daca aveţi alte întrebări privind această chestiune, mă puteţi contacta şi telefonic.

Cu stimă,
Andreas L.
Primaria Orasului Osnabrück
Direcţia Cetăţeni şi Ordine
Permise

Notă din Anexa 6: Conform articolului 2.2.2 din Anexa 6 discromatopsia reprezintă o problemă doar în cazul persoanelor care doresc să obţină permisul de conducere pentru şoferi profesionişti.

Dintr-o discuţie cu un medic oftalmolog din Cluj, se pare că cei care au alcătuit codul rutier ştiau foarte bine de situaţia din Germania, unii crezând chiar că legislaţia rutieră de acolo va servi ca model pentru noi. Din păcate n-a fost aşa, cel puţin în cazul discromatopsiei.

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în Alte ţări, discromat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s