Comisia de Petiţii a Euro-Parlamentului

Un amic imi trimitea în Ianuarie 2007 un link util la un articol din Cotidianul.ro: „Cum poţi să te plîngi Europei peste capul Guvernului„. După ce SOLVIT m-a informat că subiectul petiţiei mele nu este în competenţa lor, a trebuit să cercetez cărui alt organism mă pot adresa. Articolul din Cotidianul explică:

Comisia de Petitii a Euro-Parlamentului este institutia cu cea mai larga sfera de actiune, fiind asemanatoare Comisiei de Abuzuri a Parlamentului nostru. Totusi, nefiind o autoritate judiciara, nu poate pronunta sentinte si nici revoca hotariri ale instantelor judecatoresti din statele membre. Institutia poate cere Comisiei Europene (Executivului european) informatii relevante, poate consulta si alte Comisii parlamentare, poate organiza audieri, vizite, poate coopera cu autoritatile nationale si, in general, poate intreprinde orice actiuni sint considerate necesare. Pentru a se putea adresa Comisiei parlamentare respective, petentul trebuie sa fi fost afectat „in mod direct“. Nemultumitii trebuie sa isi precizeze numele, ocupatia, cetatenia si adresa. Petitia poate fi scrisa inclusiv in limba romana (oricare dintre limbile oficiale ale UE) si poate fi trimisa prin posta sau prin e-mail. Petentul este informat asupra masurilor intreprinse, iar daca problema nu intra in sfera de actiune a UE, petitia este respinsa, iar petentul informat. Sedintele Comisiei sint publice, petentii putind asista la ele.

Zis şi făcut.

la Comisia de Petitii a Euro-Parlamentului

Update 17 Septembrie 2007: Deoarece Comisia de Petiţii a Parlamentului European a fost în concediu în luna Iulie, şi dat fiind că prima dată (22 August) petiţia a fost trimisă prin email, am retrimis textul cu foarte mici modificări prin formularul online, la două săptămâni de la momentul reînceperii activităţii.

Vezi şi:

Ataşamente:

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în cereri de sprijin, discromat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s