Comunicare a preşedintelui Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European către petiţionarul Vasile Tomoiagă

Data poştei in Bruxelles: 29 ian. 2009

Stimate domn,

După cum cunoaşteţi, Comisia pentru petiţii a continuat examinarea petiţiei dumneavoastră în cadrul reuniunii din 19-20 ianuarie 2009, luând în considerare în mod adecvat informaţiile transmise în scris şi verbal de către Comisia Europeană. Vă trimit, în anexă, spre informare, o copie a răspunsului scris al Comisiei Europene. Folosesc acest prilej pentru a vă mulţumi pentru prezenţa dumneavoastră la reuniune şi pentru contribuţia la dezbatere.

În urma discuţiei purtate, comisia a decis să se adreseze autorităţilor române pentru a le invita să ia în considerare posibilele evoluţii în legislaţia internă referitoare la eliberarea permiselor de conducere. Deşi prevederile legislaţiei comunitare pe acestă temă nu împiedică în nici un fel autorităţile naţionale să fixeze reguli mai stricte privind condiţiile de eliberare a carnetelor de şofer, membrii Comisiei noastre consideră că nu este de dorit să se ajungă în situaţia în care cetăţenii români suferinzi de daltonism vor face demersuri pentru obţinerea permiselor în alte state membre UE.

Comisia pentru petiţii intenţionează să continue examinarea petiţiei dumneavoastră de îndată ce va fi în posesia comentariilor solicitate autorităţilor române. Vă vom informa, desigur, cu privire la eventualele măsuri luate în privinţa petiţiei dumneavoastră.

Cu stimă,
Marcin Libicki
Preşedintele Comisiei pentru petiţii

PE

PE

PE

PE

PE

PE

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în Bruxelles, răspunsuri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Comunicare a preşedintelui Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European către petiţionarul Vasile Tomoiagă

 1. Radu Popescu zice:

  Vasile, mie raspunsul asta mi se pare un semn foarte bun. Practic comisia care elaboreaza cerintele minime de sanatate din RO (inclusiv dr. Monica Pop) vor fi pusa fata in fata cu expertii europeni, printre care si cei oftalmologi. Felicitari pentru consecventa cu care ai atacat problema, si keep up the good work! Suntem alaturi de tine si iti dorim mult succes in continuare.

 2. Salut Radu,

  N-am auzit de tine de mult.

  Sa vedem cum vor reactiona Comisia de Oftalmologie si Monica Pop. Sper ca anul acesta sa se miste mai clar lucrurile, si sa vedem o finalitate.

 3. Asadar Comisia pt petitii (din Belgia) stie mai bine decat Directia politiei rutiere (din Bucuresti) unde anume stai si cum se scrie respectiva strada.

  =)) poate ii si asta un indiciu la cum te-au tratat cele doua autoritati

 4. Tudor Turcu zice:

  Felicitari pentru demers si sa speram ca se va schimba ceva pana la urma in domeniul asta si la noi in tara !

 5. Dan Rosu zice:

  Felicitari pentru curajul si consecventa cu care actionati. Pana la urma veti reusi sa schimbati o legislatie discriminatorie care loveste in Romania o multime de oameni. Sunt alaturi de dumneavoastra in demersurile pe care le faceti si va acord tot sprijinul meu. Mult succes d-le Tomoiaga.

 6. caesar zice:

  Ar trebui organizate niste demonstratii in strada.este rudimentar dar cel mai eficient si necesar.saq luam exemplul lui Basescu,,reducerea nr. de parlamentari”. „discromati din Romania ,unitiva!”

 7. Ar fi foarte putini participanti.

 8. Dan zice:

  Felicitari d-le Tomoiaga!!!! Se pare ca cine insista castiga pana la urma. Cred ca pana la urma se va lumina si mintea catorva din medicii romani.

 9. Pingback: Propuneri la “Ordinul pentru aprobarea normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul” | Sunt discromat şi sunt şofer

 10. Pingback: Propuneri la “Ordinul pentru aprobarea normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul” | Sunt discromat şi sunt şofer

 11. adrian zice:

  si pana la urma cum a mai ramas e in analiza????SAU…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s