Greg Force este daltonist

At age 10, Greg Force reaches his arm into a tiny hole to fix an antenna crucial to Apollo 11. Greg Force, fiul lui Charles Force, directorul staţiei de monitorizare a misiunii Apollo 11 din Guam este daltonist, conform hotnews.ro:

Visul lui Greg a fost sa ajunga astronaut. A absolvit fizica, dar nu a reusit sa treaca testele pentru admiterea in programul spatial din cauza ca era daltonist.

CNN adaugă câteva detalii interesante:

Din nefericire, el nu a fost capabil să treacă de testul de vedere (a culorilor) pentru programul spaţial din cauza discromatopsiei lui, dar nici măcar asta nu a putut să-i distrugă interesul. Greg a continuat şi şi-a luat licenţa de pilot

(english: Unfortunately, he was unable to pass the vision test for the space program because of his colorblindness, but even that couldn’t squelch his interest. Greg went on to get his pilot’s license…)

Deci în SUA lui Greg i-a fost permis să fie chiar pilot (licenţă personală). La noi nu ţi se permite să fii nici şofer amator.

Notă: hotnews traduce colorblind cu daltonist. Daltonismul este o clasa particulara de discromatopsie, printre cele mai severe. Nu e clar că domnul Greg Force este daltonist sau are o formă mai uşoară de discromatopsie, cum ar fi deutanomalie sau protanomalie.

For english readers:

Greg Force, a boy involved in the successful landing of Apollo 11 is colorblind and could not follow the spatial program to be an astronaut. He’s a pilot though. Whole story on CNN website.

Despre Vasile

It's not about me :-)
Acest articol a fost publicat în mass-media și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Greg Force este daltonist

  1. MikitEas5 zice:

    Interesting piece of writing. Thank you for posting

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s