Articole despre discromaţi / discromatopsie în presă

Iulie 2014 / Un bistrițean din Poiana Ilvei, Ştefan Guzu, a ajuns polițist în Germania deși este discromat. În 2014 a câștigat și primăria comunei Ivenack.

Românul recunoaşte că atitudinea sa l-a ajutat să ajungă primar. „Prietenii îmi spun mai în glumă, mai în serios, că sunt mai neamţ decât nemţii”, completează Ştefan. Tot germanii i-au permis bistriţeanului să îşi îndeplinească visul şi să devină om al legii, după ce Poliţia Română îl respinsese pe motiv că este daltonist.

Cum a ajuns un român să fie ales primar în Germania


Notă: stelele (*) reprezintă ratingul pe care îl acord calităţii articolelor, maximul fiind cinci.

Publicitate

4 răspunsuri la Articole despre discromaţi / discromatopsie în presă

 1. Mari zice:

  DREPTURILE DALTONISTILOR RESPECTATE IN GERMANIA!!!
  UN POLITIST GERMAN DE ORIGINE ROMAN, DALTONIST, A FOST ALES SI PRIMAR!!!
  Cititi aici:
  http://m.adevarul.ro/locale/bistrita/cum-ajuns-roman-ales-primar-germania-1_53c707200d133766a880976b/index.html
  Trebuie modificata legislatia si in Romania !!!!

 2. aiudeanu zice:

  Am sustinut un examen la o firma cu capital german din Romania pentru postul de electrician.Am fost respins la testul medical oftalmologic tocmai pentru ca sunt daltonist.Trecusem probele tehnice.Sunt electrician de 30 ani.Nu m-am ascuns defectul niciodata.Morala:
  Nu toti nemțoteii sunt nemti!

 3. aiudeanu zice:

  Da.Dar la o clinica cu care compania avea contract.Intre timp am primit un telefon prin care eram invitat la un nou interviu tehnic.Le-am spus ca vin cu conditia ca testul sa nu mai fie facut pentru ca ar fi o pierdere de timp.Eram deja plecat spre autobuz cand am primit alt telefon prin care ma anuntau ca se razgandisera. Isteria Monica Pop se pare ca a depasit domeniul auto.Mai am cunostinta de un electrician cu 25 ani vechime caruia i s-a interzis sa lucreze din aceasta cauza.
  Am solicitat rezultatele vizitei medicale.Compania refuza sa mi le trimita. Cunoasteti cumva actul normativ prin care se reglementeaza baremurile de testare pentru electricieni? Daca ne-am cere pensionarea pe caz de boala sau o reducere la impozite pentru handicap am fi refuzati.
  Suntem condamnati pentru ca fie s-au schimbat regulile in timpul jocului, fie datorita ambiguitatilor legislatiei,fie datorita incompetentei examinatorilor. Am descoperit ca pot distinge semnele Ishihara cu ajutorul lentilei rosii de la ochelarii 3D.Cand voi primi rezultatele si motivarea respingerii voi reveni cu detalii. Ma gandesc foarte serios la o actiune in instanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s